Motor Rijbewijs A

Motorrijbewijs A2 rechtstreeks per 31 december 2013

Ben jij 20 jaar of word je dat binnenkort? Dan is het handig om te weten dat je sinds 31 december 2013, vanaf je 20e, rechtstreeks je rijbewijs A2 voor de middelzware motor kunt halen. Het rijbewijs A1 voor de lichte motor is nu niet meer noodzakelijk.

In deze leaflet hebben we op een rij gezet welke leeftijden voor de motorexamens gelden sinds 31 december 2013. Voor een volledig overzicht van de regels voor het motorrijbewijs zie www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/rijbewijs. Voor vragen over je opleiding kun je contact opnemen met je rijschool.

Als u begint met lessen heeft u de keuze uit de lichte en zware motor. Tenminste, als u 20 jaar of ouder bent. Zo niet, dan bent u verplicht om op de lichte motor examen te doen. De motoren die wij voor de rijlessen gebruiken zijn Kawasaki’s. Voor de lessen kunt u bij ons GRATIS de volgende spullen lenen:

AVB – motor voertuigbeheersing Bij dit examen worden de bijzondere verrichtingen getoetst. Er moeten in totaal 12 bijzondere verrichtingen worden aangeleerd. Van deze 12 verrichtingen worden er 7 getoetst op het examen. Voor elke verrichting is er een herkansingsmogelijkheid. Uiteindelijk moeten er in totaal 5 naar behoren worden afgerond. Er mogen dus 2 verrichtingen tot 2 keer toe fout gaan, maar deze verrichtingen mogen niet uit hetzelfde cluster komen. U heeft uw theoriecertificaat voor dit examen nog niet nodig.

AVD – motor verkeersdeelneming Bij dit examen wordt u getoetst op de verkeersdeelneming, oftewel het motorrijden in de praktijk. Tijdens het examen moet u uw theoriecertificaat en het uitslagformulier van de AVB kunnen laten zien. Ben je dus voor één van beiden niet geslaagd, dan kun je ook geen examen doen. Als het examen begint, worden er wat vragen gesteld over de motor. Daarna leg je een route af, met daarin de volgende elementen: zowel door de stad als buitenaf, korte en lange bochten, snelweg, plaats op de weg, verkeersregels en borden.

Inschrijven

Meld je nu aan door het formulier in te vullen en te verzenden of bel voor meer informatie naar:

06-41966595 / 078-7508553.